Diferenta dintre psiholog si preot


Marele dar al libertăţii pe care ni l-a făcut Dumnezeu presupune şi riscul pierzaniei. De multe ori, psihologul lucrează cu mintea tânărului tocmai făcând trimitere la o libertate de care ştie că el se bucură, o libertate lumească ce îl duce la păcat, dar care îl face să se simtă bine. Pe de altă parte, duhovnicul îl sfătuieşte la cumpătare, aceasta fiind adevărata libertate. Mulţi tineri nu conştientizează că păcatul îi privează cel mai mult de adevărata libertate. Atunci când comitem un păcat, duhovnicul sigur că nu este de acord, ceea ce poate fi interpretat ca o lipsă de înţelegere, pe când un psiholog nu ne va contrazice în păcat, aşa încât ne oferă impresia că la el găsim înţelegere. Astfel putem argumenta de ce le este mai uşor tinerilor să stea de vorbă cu un psiholog, însă numai în Biserică va găsi libertatea cea veşnică.

citeste tot articolul aici

Reclame

2 comentarii

 1. vasile said,

  august 17, 2011 la 7:35 pm

  Bune remarcile si la obiect. Concluzie : la preot poti obtine si vindecarea sufletului nu numai a psihicului ; de fapt vindecarea completa; partial nu este vindecare; psihologul poate fi asadar un prim pas catre preot …. in lumea de azi ma indoiesc…la cata aroganta,ateism,obtuzitate,neintelegere si necunoastere cultiva preamultele „universitati si facultati de psihologie”…

  • mugureinflorit said,

   august 18, 2011 la 8:42 am

   Bine ati venit pe blog, domnule Vasile!
   Sunt de-acord cu dvs. Din pacate, prea putini din cei care termina Psihologia se pot numi psihologi, asa cum prea putini dintre cei care termina Teologia sunt preoti adevarati. Dar sa avem nadejde!
   Toate cele bune si va mai astept.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: