De ce nu alege omul Bucuria daruita gratuit de Dumnezeu…?


Nu omul suferind din fața ta face alegerea. El este deja robul unei alegeri făcute cândva, demult, în primii ani de viață. Atunci „lumea” în care s-a născut l-a învățat și i-a întipărit în minte, i-a scris în „frunte”, cu lanțuri de neuroni, un scenariu de viață urzit din suferința nemântuită a părinților și bunicilor și strămoșilor. Suferința omului se naște din împotrivirea la voia lui Dumnezeu. Mulți oameni nici nu-și mai dau seama de asta, adică nu mai sunt conștienți. S-au născut și au crescut într-o lume, într-o mentalitate construită pe această împotrivire. De aceea se și întreabă fiecare om „oare, de ce sufăr atât?”.
Ne naștem robi păcatului împotrivirii și, din păcate, rămânem așa și după Sfântul Botez pentru că nimeni nu ne învață să trăim în Hristos, în Duhul Sfânt. Tot ce învățăm este să trăim, să supraviețuim să ne „descurcăm” în această lume. Până și Dumnezeu ne este prezentat ca Cineva care ne „împlinește dorințele” dacă suntem cuminți, și ne „pedepsește dacă nu suntem cuminți…
E veche de când lumea boala împotrivirii omului de a fi „ca Dumnezeu” făcând ce-i cere (de fapt ce-i oferă) Dumnezeu. Tocmai din acest motiv S-a făcut Dumnezeu Fiul Om ca să ne elibereze din această robie, din această cumplită boală a împotrivirii la Bucurie.
Oferta lui Dumnezeu este deplină, ușor de dobândit și luminoasă, dar puțini sunt cei ce o aleg… De ce? De ce nu alege omul Bucuria dăruită gratuit de Domnul în Biserica Lui? De ce alege să rămână în închisoarea sa sufletească ? Pentru că nu vrea să se lepede de sine. Se iubește pe sine atât de mult și de bolnav încât, acest om, alege să sufere oricât numai să nu accepte durerea lepădării de sine, de voia sa aducătoare de nefericire. E paradoxal, nu? Alege să sufere ani și ani plin de ură și de dorința unei răzbunări, de exemplu, în loc să treacă împreună cu Domnul prin poarta strâmtă a iertării care duce la Bucurie…

citeste tot raspunsul maicii aici

Anunțuri

2 comentarii

 1. anca said,

  Martie 4, 2012 la 6:30 pm

  buna seara!cum invatatam sa-l iubim pe Dumnezeu?cum sa dobindim rabdare si putere in rugaciune?

 2. mugureinflorit said,

  Martie 5, 2012 la 8:55 am

  Doamne ajuta, Anca!
  In primul rand, Dumnezeu ne invata sa Il iubim, daca ii cerem. Asta este si prima porunca a Lui si cea mai importanta. „Doamne, pune tu iubire in inima mea! Doamne, cum sa te iubesc?”
  Apoi, daca vorbim despre rugaciunea neincetata, si pentru aceasta trebuie sa cerem ajutor de la Dumnezeu. sa ii cerem sa nu mai uitam de El, sa ii chemam numele ori de cate ori simtim impotrivire, revolta, furie sau orice alta forma de durere.
  Daca vei citi cu atentie raspunsurile maicii Siluana, vei descoperi si alte raspunsuri la intrebarile tale, si vei intelege cu bucurie ca acestea erau deja in inima ta:)
  Mult spor pe Cale si post cu folos!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: