Bicicleta galbena


Andrei nu avea decat o singura dorinta, aceea de a primi o bicicleta galbena cu multe accesorii pe care o vazuse intr-o vitrina din oras. Nu mai putea sa si-o scoata din minte. Vedea acea bicicleta si in vis, si in cacao de dimineata, si in portretul lui Stefan cel Mare zugravit in manual. Dar mama lui Andrei avea atatea altele de achitat si cheltuielile cresteau zi de zi. Cu siguranta nu ar fi putut cumpara o bicicleta atat de scumpa ca aceea pe care o visa el.
Andrei stia greutatile mamei sale si, de aceea, se hotari sa-i ceara bicicleta ca dar de Craciun direct lui Dumnezeu. In fiecare seara, Andrei adauga la rugaciunea sa urmatoarele cuvinte: „Adu-ti aminte sa-mi dai bicicleta cea galbena de Craciun. Amin.” In fiecare seara, mama il auzea pe Andrei cum se ruga pentru a primi bicicleta cea galbena si in fiecare seara clatina cu tristete din cap. Mama stia ca pentru Andrei Craciunul va fi o zi cu multa durere. Bicicleta avea sa lipseasca, iar copilul avea sa fie dezamagit. Sosi si Craciunul si, fireste, Andrei nu primi nicio bicicleta. Seara, copilul ingenunchie ca de obicei langa patut pentru a-si spune rugaciunile.
Andrei- ii spuse cu blandete mama- cred ca trebuie sa fii nemultumit pentru faptul ca nu ai primit bicicleta ca dar de Craciun. Sper insa ca nu esti suparat pe Dumnezeu pentru ca nu a raspuns la rugaciunile tale.
Andrei isi privi mamica.
-Ah, nu, mamico. Nu sunt suparat pe Dumnezeu. El a raspuns la rugaciunile mele, spunandu-mi „nu”.

gasita in carticica „Pilde si povestiri pentru copii”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: